Schoorsteentechnieken

Het plaatsen van een haard is slechts één onderdeel van onze werkzaamheden, maar wij denken graag verder. Betrouwbare schoorsteentechnieken staan garant voor een veilige en gezellige warmte. Uw schoorsteen moet na plaatsing van een verwarmingstoestel nu eenmaal zorgen voor een goede verbranding, bestand zijn tegen hoge temperaturen en het eenvoudigweg afvoeren van schadelijke stoffen.

VRAAG HIER OFFERTE OF ADVIES


Specialist in Schoorsteentechnieken

Condensatie, een slechte schoorsteentrek, geurhinder of zelfs CO-gevaar; een slecht aangesloten schoorsteen kan tal van problemen met zich meebrengen. De oorzaken van deze problemen kunnen dan nog eens erg divers zijn; van een schoorsteen die te snel afkoelt of eentje die te groot is voor het aangesloten vermogen tot een vernauwing in de schoorsteen. De 3 meest voorkomende problemen leggen we u graag even uit.

Condensatie

Condensatie is de faseovergang van gas-of dampvorm naar vloeistof. Wanneer warme, vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt, zal de waterdamp in deze lucht condenseren. Dit kan u onder andere merken aan bruine plekken op de schouwmantel of witte aanslag op de schoorsteenkroon. De oplossing? Goed ventileren en de schoorsteen saneren met een vaste enkelwandige inox buis of dubbel geprofileerde flexibel.

Geen schoorsteentrek

Een goede trek is de motor van de haard. Bij het opwarmen komt soms rook terug omdat de schoorsteen nog niet opgewarmd is. De schoorsteen trekt daarom alleen als hij van binnen warmer is dan de buitenlucht. Daarom is de schoorsteen eventjes verwarmen vaak al genoeg. Helpt dit niet? Dan is de boosdoener vaak een vervuild verbindingsstuk, een afsluitklep die open staat, een vogelnest of roet. Opgelet, laat uw schoorsteen daarom steeds tijdig onderhouden door een specialist! Tenslotte kan u gebruik maken van een rookgasventilator die ervoor gaat zorgen dat de rookgassen op een mechanische wijze naar buiten worden gezogen en een goede schoorsteentrek wordt gegarandeerd!

Schouwbrand

Schouwbrand ontstaat door een teerlaag in de schouw. De oorzaken hiervan zijn divers: slecht stookgedrag, weinig of geen onderhoud, te grote diameter van rookkannaal, enzovoort. Bij het plaatsen van inbouwhaarden of hoogrendementskachels is het aan te raden om verouderde rookkanalen preventief te tuberen om zo een schouwbrand te vermijden.

U leest het al, tal van schoorsteenproblemen waarbij u best kan rekenen op een specialist. Met Colemont rekent u op een team van vakmensen die er alles aan doen om uw schoorsteenprobleem zo vlug mogelijk van de baan te krijgen!

Rookgasventilatoren

Een vuur dat slecht aangaat? Vervelende rook in de kamer? Vuur dat vanzelf uit gaat? Of roetvorming op de deur van uw kachel? Het knusse vuurtje in uw woningkamer kan zich al snel ontwikkelen tot een bron van ergernis… Maar wat als we u vertellen dat het ook anders kan?

Maak kennis met rookgasventilatoren. Door een rookgasventilator op uw schoorsteen te installeren, krijgt u de volledige controle over de trek in de schoorsteen. Behalve een optimale trek zodra er een vuur wordt aangemaakt, kan u onder meer genieten van een betere verbranding, een hoger rendement, een gezonder binnenklimaat en maakt u komaf met vieze luchtjes of rook. Verhelp het probleem van onvoldoende trek in uw schoorsteen en krijg er tal van voordelen bij!

Meer weten over rookgasventilatoren? Of wilt u er eentje op uw schoorsteen laten installeren? Wij komen graag ter plaatse om vrijblijvend polshoogte te nemen van uw persoonlijke situatie.

Welk rookafvoerkanaal?

Het juiste type rookafvoerkanaal? Dat hangt af van verschillende factoren. Niet enkel de normen, technische voorschriften of de wensen van de klant maken hier deel van uit. Het belangrijkste in de overweging zijn de plaatselijke situatie en het type schouw of brandstof.

Nieuwbouw of een renovatie? Colemont staat u graag bij met de juiste kennis en ervaring. Zo kan u gerust de juiste keuze maken.

Onze merken

Waarmee kunnen we u helpen?

advies-icon

Advies & ontwerp

Wij zijn er zeker van dat voor elk huis de ideale haard bestaat en -sterker nog- dat wij hem voor u hebben. Laat u zeker door ons adviseren: wij helpen u de juiste keuze te maken.

Meer info

plaatsing-icon

Plaatsing & uitvoering

Bij Colemont hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Het enige dat u moet doen? De juiste haard kiezen. De rest kan u gerust aan ons en ons netwerk van betrouwbare installateurs overlaten.

Meer info

na-verkoop-icon

Onderhoud & service

Onderhoud en service is een belangrijk aspect in de haardenwereld. Ons werk stopt immers niet na het installeren en afwerken van een haard. Contacteer onze dienst na verkoop met problemen.

Meer info

 

Wij denken verder

Bij het plaatsen van een haard komt zoveel meer kijken dan wat u met het blote oog kan zien: ventilatie, de schoorsteen, onderhoud, rendement, … Daarom gaat het kiezen van een geschikte haard ook veel verder dan enkel de keuze voor een specifiek merk of model. Bij Colemont denken we graag verder. Hebt u er bijvoorbeeld al eens bij stilgestaan of uw schoorsteen wel geschikt is voor de plaatsing van een haard? Of welke schoorsteentechniek in uw geval het best is? Graag werken wij de technische kant van uw plaatsing volledig voor u uit.

Meer info

* actievoorwaarden in de toonzaal