Buitenhaard plaatsen? Eerst het perfecte plekje kiezen!

buitenhaard plaatsen

Beeld u even in: u geniet in uw eigen tuin van een gezellige lente- of zomeravond. De zon is al eventjes onder en het wordt stilaan frisser buiten. Naar binnen dan maar? Dit keer misschien nog wel. Maar niet meer voor lang, want u wenst al een tijdje een eigen buitenhaard te plaatsen. Waar te beginnen? Met het juiste plekje te kiezen!

Eindeloos terrassen

U hebt er alles aan gedaan om uw terras zo comfortabel mogelijk in te richten. Door een buitenhaard te plaatsen, voegt u de finishing touch toe.

Kiest u voor een mobiele haard, dan kan u nu en dan afwisselen van plaats. Bij een ingebouwde haard hebt u die vrijheid niet, maar kan u uw buitenhaard wel helemaal naar wens afwerken, bijvoorbeeld in een stenen muurtje.

Ongeacht de haard: u kan wel niet zonder een vuurvaste ondergrond, zoals terrastegels als beton, omdat de temperaturen toch aardig kunnen oplopen.

Lees ook: Terrashaard kopen: kiest u voor hout, gas of bio-ethanol?

Creëer een gezellig tuinhoekje

Met zijn allen rond de haard? Dan is een ontspannend hoekje in de tuin met gezellig tuinmeubilair een echte aanrader. Zeker tussen het groen. Voorzie wel voldoende ruimte rondom, want de warmte van een buitenhaard is al snel tot enkele meters ver voelbaar.

Droomt u over een leuk hoekje in open lucht en wenst u een haard die bestand is tegen weer en wind? Geen probleem, vraag ons om advies.

Onder een bijgebouw?

U hebt een terrasoverkapping, afdakje of poolhouse met overdekt terras? Ook hier is het perfect mogelijk om een buitenhaard te plaatsen. Zorg wel dat de rookgassen op een veilige manier worden weggeleid.

Of gewoon op tafel?

En waarom plaatst u uw buitenhaard niet gewoon op of zelfs in de tafel? Kleiner dan de standaard buitenhaard, maar enorm eenvoudig om te (ver)plaatsen, naar waar u ook maar wil.

4x slimme plaatsing

Ongeacht de keuze die u uiteindelijk maakt, houd altijd rekening met volgende belangrijke veiligheidsmaatregelen:

  • Voorzie altijd een vuurvaste ondergrond
  • Zorg voor een stabiele basis…
  • … en voor voldoende bescherming tegen wind
  • Garandeer een vlotte afvoer van de rookgassen
Kies uit de meest trendy buitenhaarden

Bij Colemont hebben we alles in huis om u helemaal op te warmen buitenshuis. We werken samen met de meest gerenommeerde merken op de markt en kunnen u dus heel wat mooie voorstellen doen. Kom zeker eens langs in onze toonzaal voor meer advies en inspiratie!