Cosyflame haarden: een open haard die er geen is – Merk in de kijker

cosyflame haarden

Wij van Colemont zijn kieskeurig als het aankomt op de merken die we verdelen. Elke naam heeft zijn eigen plaats in ons gamma. Vandaag zetten we Cosyflame haarden in de kijker. Waarom zijn wij fan van dit merk? Welk model of welke reeks is hun paradepaardje? En welke troeven hebben de Cosyflame haarden u te bieden?

Cosyflame is een Belgisch merk, uit De Pinte om precies te zijn. Het bedrijf ontwerpt en maakt gesloten gashaarden met een enorm realistisch vlammenspel. Ook de haard zelf staat in het teken van de ultieme houtbeleving: de open haard.

Gashaard wordt open haard

Het is dat gevoel dat ze bij elke gashaard willen benaderen. Dat doen ze met de juiste branders. Met ontspiegeld glas voor het vuur. Dat is een type glas dat niet reflecteert en daardoor haast onzichtbaar is. Zo krijgt u het gevoel dat de vlammen niet afgeschermd zijn, net zoals bij een echte open haard. Ze bouwen het frame ook zo op dat het volledig kaderloos is – een systeem waar zij een patent op hebben.

Maar wat misschien nog het meest in het oog springt bij Cosyflame haarden, is hun aandacht voor de brandkamer. Ze hebben eigen metsers in dienst die de wanden met de hand metselen. Pure ambacht en indrukwekkend om te zien.

De blikvangers?

Onmogelijk om te kiezen. Elke Cosyflame haard is namelijk maatwerk tot op de millimeter. Van de afmetingen tot het materiaal voor de brandkamer: u als klant beslist.

Als we dan toch moeten kiezen, gaan we voor een bepaalde stijl. Wij zijn namelijk fan van hun landelijke haarden. Het type open haard dat u verwacht in een statig herenhuis of zelfs een kasteel. Het zijn ook dit type gebouwen die echt om een Cosyflame haard vragen. Doordat het merk maatwerk aanbiedt, kunnen ze bestaande open haarden vervangen door een gasmodel. U hebt dan het comfort van gas, maar de uitstraling van een echte open haard.

Tegenover dat alles staat wel een prijskaartje, maar daarvoor krijgt u wel een haard volledig naar uw wensen ontworpen en gemaakt.

Fan geworden?

Ook fan geworden van Cosyflame? Wij bespreken samen met u de mogelijkheden voor uw woning.