Faber haarden: gashaard wordt kampvuur – Merk in de kijker

faber haarden

Wij van Colemont zijn kieskeurig als het aankomt op de merken die we verdelen. Elke naam heeft zijn eigen plaats in ons gamma. Vandaag zetten we Faber haarden in de kijker. Waarom zijn wij fan van dit merk? Welk model of welke reeks is hun paradepaardje? En welke troeven hebben de Faber haarden u te bieden?

Het Nederlandse Faber ontwerpt en bouwt kachels en haarden sinds 1844. Met een speciale focus op gashaarden en elektrische kachels. Heel wat van de vuurtechnieken die u vandaag bij andere merken ziet, zijn door hen geïntroduceerd op de markt.

Dat innovatieve karakter is één van de redenen waarom wij fan zijn. Hun eigen ontwikkelde app is een voorbeeld van dat constante vernieuwen. Daarnaast zijn ze voortdurend op zoek naar manieren om hun vuur te perfectioneren. Het vlammenspel van de gas- en elektrische Faber haarden lijkt jaar na jaar meer op een echt houtvuur.

Geen flauwe vlammetjes, maar een volwaardig vuur

Een pijnpunt bij veel gashaarden is een weinig overtuigend vuur. Zeker als u uw haard op een laag pitje zet. Wat steeds vaker het geval is aangezien we onze woningen steeds beter isoleren. Het gevolg: van die kleine, blauwe vlammetjes.

Faber loste dat probleem op door hun branders aan te passen. Faber haarden laten namelijk toe om de vlammen te centreren. Zet u het vuur kleiner? Dan regelen de vlammen zich automatisch bij. De brander zwakt de intensiteit van zijkanten af, waardoor u in het midden nog altijd mooie, hoge vlammen heeft.

Naast die brandertechnologie, proberen ze dat echte kampvuurgevoel ook op andere manieren te simuleren. Met een realistisch gloeibed en gloeiende houtstronken, bijvoorbeeld. Bij hun Matrix-serie strooien ze zelfs echte assen in de brandkamer. De vlammen van hun gashaarden zijn qua echtheiddan ook de absolute top. Zeker in verhouding met het prijskaartje.

Levenslange garantie

Er zijn nog redenen waarom wij fan zijn van Faber haarden. Als u uw haard elk jaar correct laat onderhouden, geven zij een levenslange garantie op het toestel. Dan moet u als fabrikant echt wel zeker zijn van uw technologie. Ter vergelijking: anderen geven gemiddeld zo’n twee jaar garantie.

De blikvangers?

Voor ons is dat hun Matrix-serie, hun frameless inbouwhaarden. Mooi design, goed regelbaar, realistisch gloeibed, LED-verlichting… En helemaal mee met de trend. Vroeger wou iedereen een lange en smalle haard. Nu schuift dat op richting hoge modellen.

Met als absolute uitschieter, ten slotte, de e-Matrix.Een elektrische sfeerhaard die vuur maakt uit waternevel en stroom. Zo slagen ze er bij Faber haarden zelfs in om een elektrisch vlammen écht te doen lijken.

Kom eens langs

Zin om het vlammenspel in het echt te zien? Benieuwd of dit merk iets voor jou is? Kom langs in onze toonzaal!