Gashaard kopen: over het model en de binnenafwerking

U bent eruit: gas is voor u de beste keuze. Tijd om uw aandacht te richten op het design van uw toekomstige toestel. Want een gashaard kopen, is ook nadenken over het model en de binnenafwerking. Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Gashaarden zijn er in allerlei maten en gewichten. De keuze van het model, hangt af van de beginsituatie. Vervangt u uw oude gashaard, maar heeft u geen zin in kap- of breekwerk bij de installatie van uw volgende? Dan blijft u uiteraard best zo dicht mogelijk bij uw huidige haardmodel.

Gaat u grondig renoveren of zit u in de ontwerpfase van uw nieuwbouw? Dan liggen alle opties nog open.

Gashaard kopen: een model selecteren

De eerste knoop die u doorhakt, is die tussen de verschillende modellen:

  • verticaal
  • vierkant
  • horizontaal

gashaard kopen

De volgende beslissing als u een gashaard koopt, draait om het glas. Volstaat een front, zoals de vorige drie modellen? Of wilt u iets specialer?

  • hoek
  • driezijdig
  • doorkijk
  • roomdivider

gashaard kopen

Voor alle duidelijkheid: er bestaat geen foute keuze. ’t Is eerder een kwestie van goesting en het effect dat u wilt bereiken. Een doorkijkhaard en roomdivider bieden bijvoorbeeld allebei de mogelijkheid om langs twee kanten van de haard van het vlammenspel te genieten. Het eerste model verbindt beide ruimtes. Terwijl de divider de ruimte visueel in twee aparte kamers opdeelt.

Gashaard kopen: de binnenafwerking

Bij een houthaard zit u vast aan hout. Maar een gashaard kopen, betekent keuzevrijheid qua binnenafwerking. U kan gaan voor imitatiehout, maar even goed voor de strakke look van keien.

Geen held in kiezen? Dan hebben we goed nieuws. U moet uw keuze qua binnenafwerking pas maken als u uw definitieve bestelling doorgeeft. Ook goed om te weten: de binnenafwerking is vastgelegd door de fabrikant zelf. We kunnen dus bijvoorbeeld niet dubbel zoveel houtstammen voorzien. Waarom is dat zo? Om de optimale werking van uw toestel te garanderen.

Keuzestress?

Kom dan eens langs in onze showroom. Dan ziet u zelf het verschil tussen pakweg een verticale en vierkante haard. En kan u zelf vergelijken wat een andere binnenafwerking doet met het totaalplaatje. Tot binnenkort!