Haard zonder afvoer: wat zijn uw opties?

haard zonder afvoer

Is het onmogelijk om in uw woning of appartement een rookafvoer te plaatsen? Niet erg. Want een haard zonder afvoer: het bestaat! Maak kennis met de elektrische en bio-ethanol haard.

Bij een gas- en houthaard is rookafvoer absoluut essentieel. Zowel voor de correcte werking van het toestel als uw eigen veiligheid. Die afvoer gebeurt typisch via een schoorsteen of een muurdoorvoer. In de meeste gevallen is er technisch een mouw aan te passen. Meer daarover in onze blog Haard plaatsen: een optie voor uw woning.

Maar in sommige situaties is het echt onmogelijk. Of misschien kijkt u wel op tegen het kap- en breekwerk. Want ook al proberen we dat tot een minimum beperken, we kunnen geen omelet bakken zonder eieren te breken.

De oplossing: haard zonder afvoer

Dan zijn elektrische en bio-ethanol haarden de ideale oplossing. Het enige wat we daarvoor moeten voorzien, is een extra stopcontact. Luchttoevoer of afvoer is niet nodig.

Haard zonder afvoer: elektrisch

Stekker insteken, op de knop van de afstandsbediening duwen en voilà! Eenvoudiger dan een elektrische haard wordt het niet.

Haard zonder afvoer: bio-ethanol

Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die wordt gemaakt door vergisting van suikers. De brandstof is verkrijgbaar in flessen van één liter. Af en toe het reservoir van uw bio-ethanol haard bijvullen: meer hoeft u niet te doen om te genieten van een gezellig vlammenspel.

Weinig onderhoud, veel sfeer

Welke eigenschappen delen ze? Wel, dat ze amper onderhoud nodig hebben. Dat ze allebei makkelijk regelbaar zijn. En dat ze in eerste instantie een sfeermaker zijn – ze zijn niet ontworpen als hoofdverwarming. Ze geven wel warmte af, maar zie ze vooral als bijverwarming.

Hoe u dan een keuze maakt tussen deze twee types haarden zonder afvoer? We merken dat het vlammenspel voor onze klanten een grote rol speelt. Ook al hebben elektrische haarden een serieuze inhaalbeweging gemaakt, bij bio-ethanol is er een echter open vlammenspel. Maar u weet hoe het spreekwoord over smaken en kleuren gaat…

Showroom

Hulp nodig bij het kiezen? Of wilt u het verschil tussen beide haarden zonder afvoer zien en ervaren? Kom langs in onze showroom en test onze verschillende modellen uit!