Haard plaatsen: een optie voor uw woning?

haard plaatsen

Een kachel of haard is supergezellig. Maar een goede en correcte installatie vergt wel wat denkwerk. Zo is het niet in elke woning vanzelfsprekend om de rook correct af te voeren. Toch zijn er meer technische oplossingen dan u denkt… Een haard plaatsen: wij zetten de verschillende scenario’s voor u op een rij.

Er is een schoorsteen…

Da’s makkelijk, denkt u dan. Maar opgelet: het is niet omdat er een schouw is, dat die ook meteen geschikt is voor moderne kachels en haarden. Geef ons een seintje en wij voeren een camera-inspectie uit om de status van het rookkanaal te checken.

En ook al is die status slecht, dat is nog geen reden om te denken dat een haard plaatsen onmogelijk is. Een flexibel is dé oplossing om uw schouw te optimaliseren.

Er is geen schoorsteen…

Ook niet erg. Moderne gaskachels en -haarden hebben namelijk een gesloten verbranding. Wat dat precies is, leest u in onze blog.

Dat betekent dat een traditionele gemetselde schouw geen vereiste is. De aan- en afvoer kunnen via de gevel of het dak. Of zelfs via uw (kruip)kelder.

Al willen we het niet rooskleuriger voorstellen dan het is: hiervoor gelden strikte regels. Een afvoer vlak aan een raam mag bijvoorbeeld niet. En voor een houtkachel- of haard ligt het net allemaal iets complexer. Wij maken u met plezier wegwijs in wat kan en niet kan.

Haard plaatsen: mission impossible? Toch niet!

En als blijkt dat het niet kan en mag? Ook dan staat u nog niet schaakmat: een elektrische haard of een haard op bio-ethanol brengt redding! Dit type haard plaatsen, kan zonder afvoerkanaal.

Conclusie?

Voor bijna elke situatie en ieder probleem is er een oplossing. Met onze producten en ervaringen komen we bijna in alle gevallen tot een goede aanpak. Een haard plaatsen: benieuwd wat voor uw woning de beste oplossing is? Geef ons een seintje en wij komen een kijkje nemen!