Offerte gashaard: wat mag zeker niet ontbreken?

offerte gashaard

U hebt uw zinnen gezet op een prachtige gashaard en hebt hiervoor offertes aangevraagd bij verschillende verdelers. Of u bent dit nog van plan. Opgelet: de prijsverschillen tussen offertes kunnen aanzienlijk zijn. Kan dit zomaar? En hoe weet u welke offerte voor uw gashaard compleet en betrouwbaar is? Vijf vragen die u zich zeker moet stellen.

1. Klopt het model wel?

Het verschil tussen uw offertes zou hoogstens 500 euro mogen bedragen. Is dat meer, dan is er wellicht meer aan de hand. Ook al gaat u ervan uit dat het niet snel zal gebeuren, toch is het best mogelijk dat de verkoper het verkeerde model van haard heeft genoteerd. Controleer altijd dubbel of het om het juiste type en om de juiste grootte gaat.

Lees ook: hoe bepaalt u het vermogen van uw haard?

2. Inclusief steunelementen?

Is er in de offerte voor uw gashaard sprake van steunelementen? Deze zijn onmisbaar voor de buizen van uw gasaansluiting. Ze bieden namelijk steun en stabiliteit aan uw schouw, bijvoorbeeld in geval van hevige wind. Vraag zeker na of de steunelementen in de prijs en in de offerte zitten.

3. Hoe volledig is de plaatsing?

Ga tot in de puntjes na wat er allemaal in de installatie vervat zit. Bij Colemont plaatsen we uw gashaard volgens de absolute regels van de kunst. We koppelen de haard op de gasleiding, reinigen de schouw voor de eerste ingebruikname en werken alles brandveilig in. Zodat uw woning klaar is voor het perfecte haardvuur.

4. Welke afwerking krijgt u aangeboden?

Er bestaan verschillende degelijke soorten afwerking voor uw schouw: gipsplaten vastgemaakt op een metalen profiel, brandwerende platen of geplamuurde en geschuurde gipsplaten. Maar opgepast met MDF! Ook al gaat het om hittebestendige platen, op lange termijn kan dit materiaal niet tegen de warmte: de lijm vergeelt en de vezels van de MDF komen los.

 Laat u ook meteen kasten plaatsen? Dan hebt u hier eveneens de keuze tussen goedkopere en duurdere materialen en uitwerkingen: gelakte MDF, hogedruklaminaat, fineereik, extra schuiven en lades, … Vergelijk ook hier offerte A, B, C, … van uw gashaard aandachtig.

5. Zijn de kortingen identiek?

Nog een allerlaatste tip. Krijgt u korting aangeboden op uw offerte voor uw gashaard? Zet de kortingen dan altijd om in euro en laat u niet verleiden door het gegoochel met percentages.

Betrouwbare offerte gashaard: u kan op ons vertrouwen

Bij Colemont kennen we het belang van een perfect werkende gashaard en hoe we dit tot in de puntjes kunnen realiseren. Hebt u nog bijkomende vragen omtrent de prijs of de offerte van een gashaard of kachel? Kom gerust langs in onze showroom of contacteer ons via mail of op het nummer 011 25 31 66.