Premie kachel: u krijgt binnenkort een premie als u uw oude houtkachel vervangt

premie kachel

Wie zijn houtkachel vervangt door een nieuwer model, krijgt daar vanaf het najaar 2018 een premie voor. Dat belooft Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege. Ze werkt momenteel de precieze voorwaarden uit van de premie.

Kachels en haarden evolueren constant. Niet alleen qua design, maar ook op gebied van technologie. Dat maakt dat een moderne houtkachel veel efficiënter en milieuvriendelijker is dan een model van pakweg vijftien jaar geleden. U kan het vergelijken met de evolutie van een dieselmotor: een moderne dieselmotor stoot veel minder fijnstof uit dan een oude.

Premie kachel in de maak

Minister Schauvliege wil het daarom financieel interessant maken om oude houtkachels te vervangen. Ze werkt daar momenteel een premie voor uit. Het voorstel zou nog dit voorjaar moeten rond zijn om dan in het najaar effectief in werking te treden.

Details nog onbekend over premie kachel

Maar over hoe die premie er precies zal uitzien, is nog niet veel bekend. Wat zal bijvoorbeeld de invulling zijn van een ‘oude’ houtkachel? Hoe hoog zal het bedrag liggen? Daarover overlegt de minister momenteel nog met sectororganisatie Agoria.

Meer weten?

Van plan om uw oude houtkachel te vervangen? Wij tonen u wat een moderne houtkachel kan! Kom eens langs in onze showroom.