Welke schoorsteenflexibel is geschikt voor uw schouwrenovatie?

schoorsteenflexibel

Een schoorsteenflexibel is dé standaardoplossing voor heel wat typische problemen of een schouwrenovatie. Wat een flexibel precies is, legden we vorige keer al uit. Nu zoomen we in op de twee soorten flexibels: enkel versus dubbe.!

Er zijn twee soorten flexibele rookkanalen: enkellaagse en dubbellaagse. Het verschil zit ‘m in het aantal wanden. Een dubbelwandige bestaat uit een koker in een koker. Daardoor is dit systeem steviger en kan het hogere temperaturen aan. Een enkelwandige bestaat zoals de naam al zegt uit één enkele koker

Brandstof geeft de doorslag
Welke is dan de beste oplossing voor uw situatie? Wel, de keuze hangt volledig af van het type brandstof waarmee u stookt.

Enkelwandige schoorsteenflexibel
Dit is de enige juiste keuze bij gas en mazout. Deze brandstoffen vergen niet zoveel van uw rookkanaal, dus een enkellaagse inox volstaat. De binnenkant heeft een licht geribde structuur. Let wel, een enkelwandige schoorsteenflexibel is niet zo stevig of zelfdragend als zijn dubbelwandige tegenhanger.

Dubbelwandige schoorsteenflexibel
De logische keuze als u vaste brandstoffen zoals hout en pellets stookt. Waarom logisch? Omdat dit type schoorsteenflexibel steviger is en dus meer aankan. Ook de binnenkant is volledig glad. Zo krijgt roet geen kans om zich vast te zetten. Wat dan weer het risico op schoorsteenbrand verkleint.

Schouw renoveren of optimaliseren
Een aangepaste schouw is een basisvereiste om veilig en optimaal te stoken. Van plan om een nieuwe kachel of haard te installeren? Of zit u momenteel met een probleem aan uw rookkanaal? Geef ons een seintje. Wij komen langs en checken hoe uw schouw eraan toe is en stellen een oplossing op maat voor.