Schoorsteenproblemen? Een renovatie van uw schouw kan snel en makkelijk

schoorsteenproblemen

Uw kachel, haard of verwarmingsketel kan maar optimaal werken als de afvoer correct functioneert. Een oude schouw zomaar terug in gebruik nemen, leidt gegarandeerd tot schoorsteenproblemen. Maar ook als u uw haard of kachel laat vervangen, is een controle nodig. Wij helpen u enkele typische schoorsteenproblemen herkennen… en oplossen!

Schoorsteenprobleem 1: witte vlekken op uw schouw

Dit zijn vochtplekken. Hoe ontstaat vocht in uw schouw? Wel, vochtplekken zijn het resultaat van condensatie. Condensatie is het proces waarbij gas verandert in water.

Een koude schouw werkt als een magneet op warme rookgassen. Die slaan neer tegen de wanden van uw schouw, koelen af en veranderen in water.

Schoorsteenprobleem 2: bruine vlekken op uw pleisterwerk of behang

Nog een uiting van vochtproblemen: bruine kringen die zich aftekenen op uw binnenmuren.

Ook hier is een onaangepaste schouw – denk bijvoorbeeld aan een foute diameter – de boosdoener.

Schoorsteenprobleem 3: overdreven veel rookontwikkeling

Komt uw kachel de laatste tijd wat moeilijker op gang? En komt er veel rook naar buiten als u de kacheldeur opendoet? Of hangt er een onaangename geur? Dan trekt uw schouw niet meer voldoende.

Misschien dringt een onderhoud zich op. Maar mogelijk ligt er ook een ander probleem aan de basis.

Cameracontrole: de juiste diagnose bij schoorsteenproblemen

De juiste oplossing voor uw schoorsteenprobleem begint altijd met een camera-inspectie. Met een kleine camera nemen we een kijkje aan de binnenkant van uw schouw. Zo komen we tot de beste oplossing voor uw specifiek probleem.

Een schoorsteenprobleem is natuurlijk niet leuk. Maar het is zeker geen reden tot paniek. De meeste problemen zijn simpel op te lossen. Door een flexibel te plaatsen, bijvoorbeeld. Of als de vorm van uw schoorsteen het toelaat: een afvoerbuis zoals op de foto bovenaan.

Hoe kunnen we u helpen?

Geen ons een seintje en maak vandaag nog komaf met uw schoorsteenproblemen!