Schouw renoveren: van diagnose tot oplossing

schouw renoveren

Problemen met uw schouw? Er zijn verschillende factoren die roet in het eten kunnen gooien. (Hopelijk figuurlijk, in uw geval). Gelukkig is er altijd wel een oplossing. En die begint met een correcte diagnose. Schouw renoveren: van probleem tot oplossing.

Scenario 1: SOS rookgasventilator

Een vuur dat die naam niet waardig is? Of rook die de kamer binnenkomt zodra u het deurtje opendoet? Twee typische pijnpunten bij een open haard of houtkachel. De oplossing is vrij simpel. Niet uw hele schouw renoveren, maar een rookgasventilator laten installeren.

Een rookgasventilator is een apparaat bovenop uw schoorsteen dat instaat voor een correcte ventilatie. En zo het eigenlijke probleem oplost: onvoldoende trek in uw schouw.

Scenario 2: SOS schouw renoveren

Toch zijn die problemen nog vrij onschuldig, het kan een pak erger. Zoals verf die afbladdert, behangpapier en plinten die loskomen… Dan is het probleem vaak ernstiger. En de oplossing ook ingrijpender.

De oorzaak is meer dan waarschijnlijk dat uw rookgasafvoer niet compatibel is met uw verwarmingstoestel. Er ontstaat condensatie in uw schouw. En die leidt dan weer tot vochtige binnenmuren. Hoe dat kan, legden we eerder al uit in onze blog Vanwaar komen die bruine vlekken op mijn schoorsteen?

De oplossing? Wij maken een schouw in uw schouw. Dat doen we met de juiste flexibel die de functie van uw schoorsteen volledig overneemt. Zodat die, samen met uw binnenmuren, kunnen uitdrogen.

En zodra het laatste vocht uit uw muren is, is het tijd voor de laatste stap: de afwerking. Zodat alles er weer als nieuw uitziet. En uw huis weer een gezellig thuis wordt. Hoelang u moet wachten om weer te schilderen en/of behangen? Dat leest u in onze blog Wanneer mag ik weer afwerken?

Schouw renoveren: conclusie?

Een schouw renoveren begint met een juiste diagnose. En die diagnose begint met ons in te schakelen. Maak er vandaag nog werk van!