Uw schouw trekt niet? Daar bestaat een simpele oplossing voor

schouw trekt niet

U moet hemel en aarde bewegen om uw haardvuur aan de gang te krijgen. Of uw rookgassen geraken niet meer vlotjes naar buiten. Vaak is de oorzaak structureel, zoals een te korte schoorsteen of een rookkanaal met de verkeerde afmetingen. Trekt uw schouw niet (meer)? Dan hoeft u gelukkig niet beginnen te breken. Een rookgasventilator klaart de klus efficiënt én definitief.

Een oplossing voor houthaarden…

Uw houtkachel functioneert niet meer zoals het moet. Of net wanneer het zomerseizoen begint, geeft de barbecue van de buitenhaard niet meer thuis. Hoe groter en hoe sterker het vuur, hoe meer zuurstof het nodig heeft. En daar knelt net vaak het schoentje.

Een Exodraft-rookgasventilator creëert automatisch trek en voert de rookgassen zonder pardon af. Geen rookterugslag of zwartgeblakerde haarden, maar een zuivere en volledige verbranding.schouw trekt niet

…  en voor gashaarden

Ook als u een gesloten gashaard hebt, is het mogelijk dat uw schouw niet meer goed trekt. Hier biedt een tussenventilator de oplossing. Zelfs als u in een appartement woont, of het buizenwerk richting buiten enorm complex is, is deze rookgasventilator eenvoudig te plaatsen, zodat u weer verwarmt zonder zorgen.

Beschikt u over een open gashaard? Dan hebt u sowieso altijd een rookgasventilator nodig om de verbrandingsgassen helemaal af te voeren. Laat deze dus regelmatig nakijken.

Schouw trekt niet meer? Wij bezorgen u een oplossing op maat

Zoals u al merkt, zijn de redenen voor een slechte verbranding zeer uiteenlopend. Een rookgasventilator lost alle problemen binnen de kortste keren op. Bent u alvast geïnteresseerd? Bij Colemont zijn we verdeler van de gerenommeerde Exodraft-rookgasventilatoren. Wij informeren u tot in de details.

Bovendien beschikken we over een eigen calculatiedienst die u de perfecte ventilator aanmeet op basis van de specifieke maten en eigenschappen van uw haard en schouw. Neem dus gerust contact met ons op en we helpen u meteen verder.