Terrashaard kopen: kiest u voor gas, hout of bio-ethanol?

terrashaard kopen

Een terrashaard kopen, betekent keuzes maken. In de eerste plaats over het type brandstof. Wij helpen u de beste keuze te maken voor uw specifieke situatie.

Gas

Gas is in de eerste plaats een comfortabele manier van stoken. Het vuur is meteen op gang en goed bij te regelen. Er is ook amper onderhoud aan.

Voor een terrashaard op gas, heeft u twee opties. Of u laat een gasleiding leggen of u kiest voor flessengas. De eerste optie is net iets meer gedoe vooraf (breekwerken, weet u wel), terwijl optie twee inhoudt dat u op tijd en stond flessen moet vervangen en bijbestellen.

Hout

Een terrashaard kopen op hout, houdt in dat u actief wilt stoken. Alles prepareren, vuurtje aansteken en gaande houden… net zoals u dat doet met een houtbarbecue. Hou er ook rekening mee dat u net zoals uw kolen dat hout ergens droog moet kunnen stockeren.

Maar dé voornaamste reden om voor hout te gaan, is dat het een écht vuur is. Een vlammenspel op gas ziet er zeker realistisch uit, maar zo’n knisperende houtblok, daar kan toch echt niets tegen op.

Bio-ethanol

Als u minder geeft om de warmte en puur inzet op sfeer. Want een vuur op bio-ethanol geeft geen hitte af. Dat resulteert in een hogere veiligheid dan een houtvuur, maar maakt deze brandstof niet geschikt als antwoord op frissere lente- en herfstnachten.

Bio-ethanol is dus zowel binnen als buiten vooral een praktische sfeerschepper.

Terrashaard kopen: weet u wat u wilt?

Weer een stapje dichter bij u ideale terrashaard te kopen? Kom zeker eens langs in onze showroom en wij hakken samen met u de laatste knopen door!