Tuinhaard kopen: kiest u voor een vuurkorf of gaat u all the way?

tuinhaard kopen

Vuur is een ongelooflijke sfeerschepper. Niet alleen binnen, maar ook buiten in uw tuin. Benieuwd welk type vuur het beste bij u past als u een tuinhaard wilt kopen? Wij zetten de verschillende opties voor u op een rij.

Vuurkorf

Een vuurkorf kan overal. Er komt geen enkele vorm van installatie bij kijken: u plaatst en verplaatst de korf naar believen, vult ‘m met hout en steekt ‘m aan. De knisperende houtblokken zorgen voor het ultieme kampvuurgevoel in uw tuin.

De Anemone van Metalfire is verkrijgbaar in verschillende groottes: met een diameter van 57, 68 en 140 centimter. Hou er even rekening mee dat die laatste 320 kilogram weegt. De twee kleinere modellen respectievelijk 50 en 70 kilogram.

Op zoek naar een vlammenspel dat ook veilig is voor kinderen en huisdieren (of onhandige huisgenoten?) Dan is de bio-ethanolversie van de Anemone iets voor u. Net als een haard op bio-ethanol is dit puur een sfeerschepper: het vlammenspel benadert het houtgevoel, maar geeft geen warmte af.

Mobiele terrashaard

Naast vuurkorven zijn er ook mobiele terrashaarden. Wij verdelen The Buzz en The Tube van Faber. Er zijn twee verschillen tussen deze modellen: The Buzz heeft een strakke vormgeving en binnenin imitatiehout dat voor een ‘echt’ vuurgevoel zorgt. The Tube heeft een ronde vormgeving en is enkel en alleen vlam – er is geen binnendecoratie voorzien.

Ze zijn allebei verrijdbaar en werken allebei op gas. U heeft twee opties: of u laat een leiding leggen onder uw terras en voorziet een aansluitpunt. (In dat geval verliest u wel het voordeel dat deze haard verrijdbaar is). Of u werkt met flessengas. De fles zit netjes verstopt in de behuizing, onder het vuur.

Net zoals dat voor binnen het geval is, is gas een comfortabele en veilige manier om te stoken.

Tuinhaard

Wilt u all the way gaan? Dan hebben we de The Mood voor u, een tuinhaard die eigenlijk ook zo binnen kan staan. The Mood is een moderne frameless tuinhaard op gas. We kunnen dit model ook integreren in een wand, waardoor een plaatsing als een enkelzijdige of als een doorkijkhaard mogelijk is.

Binnenin kiest u voor houtstammen of een kiezel. Net zoals onze mobiele terrashaarden werkt ook deze tuinhaard op gas. En heeft u de twee zelfde opties: of een leiding laten leggen of flessengas.

Tuinhaard kopen bent u eruit?

Een goed zicht op welke tuinhaard u wilt kopen? Of wilt u een bepaalde haard eens in actie zien? Kom eens langs in onze toonzaal!