Tunnelhaard plaatsen: vinkt u de checklist mee af?

tunnelhaard

U hebt uw zinnen gezet op een betoverende tunnelhaard. Want aan dat doorkijkeffect kan werkelijk niets tippen. Maar hebt u al uw opties al overwogen? Wij zetten u op weg met deze handige checklist. Zodat u straks het absolute maximum haalt uit uw nieuwe haard.  

Welke opstelling voor uw tunnelhaard?

Een tunnelhaard bestaat in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van hoe u uw ruimte wenst in te richten. Kiest u voor een haard zo breed als uw volledige tussenmuur met glas helemaal rondom? Of beperkt u zich tot een zogenaamde room divider? In dat geval verwerkt u de tunnelhaard subtiel in een uitsprong van een muur of in een kleinere tussenwand.

Hoog, breed, smal…

Wanneer u aan een tunnel- of doorkijkhaard denkt, beeldt u zich waarschijnlijk een lange, smalle haard in een brede tussenwand in. Dat is absoluut een mogelijkheid, maar niet uw enige. Hebt u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een verticaal georiënteerde of zelfs vierkante haard?

Twee, drie of vier glazen wanden?

Ook qua afwerking hebt u heel wat opties. Werkt u uw tunnelhaard aan de zijkanten af met wanden of geeft u volop ruimte aan het glas? Twee, drie of zelfs vier glazen zijdes: u bepaalt welk effect u creëert. Ongeacht uw keuze, wij werken uw haard op een veilige en professionele manier af.

Welke brandstof voor uw tunnelhaard?

Welk type brandstof u ook wenst, alles is mogelijk bij Colemont. Gas, hout, bio-ethanol of een elektrische sfeerhaard... Afhankelijk van uw keuze bekijken we samen tot in de puntjes hoe we uw installatie, brandstofaanvoer en rookgasafvoer uitbouwen.

Welk vermogen hebt u nodig?

Ook dat analyseren we nauwkeurig. Welke ruimtes wenst u te verwarmen, is het de enige vorm van verwarming of is er al centrale verwarming aanwezig? Dient uw tunnelhaard met andere woorden enkel als sfeerhaard of niet?

Voetjes omhoog!

U hebt het al begrepen. Wij installeren een tunnelhaard op maat, zowel technisch als visueel. Zodat uw woning een unieke oogverblindende aanwinst rijker is. Bij Colemont geven we graag onze beste tips, zodat u de juiste keuze maakt. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek, wij doen de rest.