De voordelen van een flexibel bij schoorsteenrenovatie

schoorsteentechnieken

De flexibel is de eerste hulp bij problemen met een gemetselde schoorsteen! Of de ideale manier om bij een nieuwe kachel of haard problemen in de toekomst uit te sluiten. Waarom wij voor deze techniek kiezen? Wij zetten de voordelen van dit type schoorsteenrenovatie voor u op een rijtje!

  1. Makkelijk te plaatsen

De flexibel heeft zijn naam niet gestolen. Dit inox rookkanaal laat zich makkelijk in allerlei bochten wringen. Daardoor is een flexibel zowat te installeren bij elke schoorsteenrenovatie, ongeacht eventuele onverwachte hindernissen.

  1. Bestaat uit één stuk

Nergens overlap, nergens een overgang. Een flexibel bestaat uit één lang stuk. De rookafvoer gebeurt dus op een optimale manier: één onderbroken traject van uw kachel tot de mond van uw schouw.

  1. Betere trek

Een betere schouwtrek herleidt het risico op condenserende rookgassen tot nul. Is er toch condensatie? Ook dan zit u veilig: een flexibel is namelijk -in tegenstelling tot uw gemetselde schouw- wél gemaakt van roestvrij materiaal. Dus geen risico op natte muren!

  1. Hoger rendement

U moet minder stoken om hetzelfde warmtecomfort te bereiken. Want het rendement van uw kachel, haard of ketel gaat erop vooruit. Of hoe een schoorsteenrenovatie niet alleen uw veiligheid verhoogt, maar tegelijk uw stookfactuur verlaagt.

  1. Geen ongewenste gasten

Het laatste voordeel? Geen nesten meer in uw schoorsteen. Dankzij een flexibel is de kans dat vogels komen bouwen zo goed als onbestaande.

Veilig en optimaal verwarmen

U merkt het, een flexibel rookkanaal is de ideale manier om uw schoorsteen te renoveren of optimaliseren.

Beste oplossing voor uw specifieke situatie

Maar de ene flexibel is de andere niet. Wij begeleiden u naar de beste keuze voor uw rookkanaal. Zodat uw schoorsteenrenovatie écht de beste oplossing is voor uw specifieke situatie.