Wat kost een gashaard?

wat kost een gashaard

Geïnteresseerd in een gashaard, maar heeft u geen idee van het prijskaartje? Daar brengen wij van Colemont verandering in. We zoomen samen met u in op de prijsbepalers en bieden zo een antwoord op de vraag Wat kost een gashaard?

Prijsbepaler 1: het type haard

Het antwoord op wat kost een gashaard, hangt in de eerste plaats af van het type haard dat u kiest.

Gaat u voor een fronthaard? Dat is een model met drie gesloten wanden met enkel aan de voorkant glas. Of wilt u een tunnelhaard – ook wel een doorkijkhaard genoemd? Dit type bestaat uit twee gesloten en twee glazen wanden. Die laatste twee zorgen voor een visuele verbinding tussen twee kamers. Vandaar de naam. Of wilt u aan drie zijdes glas?

Weet dat glas een grote prijsbepaler is. Voor een haard is een standaardglas, zoals dat van uw ramen, namelijk niet goed genoeg. Haardglas moet grotere thermische schommelingen en hogere temperaturen aankunnen.

Prijsbepaler 2: de afmetingen

Hoe meer gashaard u wilt, hoe meer u betaalt. Da’s logisch: want hoe groter, hoe meer materiaal er nodig is om ‘m te maken. En u weet nu dat de hoeveelheid glas een grote impact heeft op het prijskaartje. Daarnaast hebben de grotere modellen ook een ander type – lees: duurdere – brander.

Een voorbeeld om dit allemaal wat concreter te maken. 130 bij 40 centimeter zijn zowat de standaardafmetingen voor een haard. Voor een frontmodel zit u dan rond de 2.000 euro voor het toestel. Exclusief btw.

Kiest u voor een groter model van 130 bij 75 centimeter, dan stijgt de prijs naar zo’n 2.500 euro.

Prijsbepaler 3: standaard of op maat?

Haarden zijn er in allerlei standaardafmetingen. Maar wij kunnen voor u ook een model op maat maken. Dan gaat de prijs wel stevig omhoog. Maatwerk is nu eenmaal duurder dan een standaardproductie.

Prijsbepaler 4: de opties

Doen de prijs ook oplopen: bijkomende opties. Enkele voorbeelden.

  • Ontspiegeld glas beperkt de reflecties. Daardoor komt het vlammenspel beter tot zijn recht.
  • Een zwartglazen achterwand geeft uw haard dan weer een luxueuze uitstraling.
  • Wilt u een houtgevoel? Een elektrisch gloeibed imiteert de brandende blokken van een houthaard.
Prijsbepaler 5: het merk

Weet dat er per merk ook prijsverschillen zijn. Omdat ze met verschillende branders werken, bijvoorbeeld. Of dat de afwerking net iets luxueuzer is. Het is onmogelijk om hier precieze cijfers op te plakken.

Prijsbepaler 6: plaatsing en afwerking

De technische plaatsing omvat alle werken die nodig zijn om de haard te laten branden. En de afwerking, dat spreekt voor zich.

Reken op zo’n 1.000 euro in het totaal voor de plaatsing en standaardafwerking. Onder een standaardafwerking verstaan we een afkasting van vloer tot plafond.

In deze prijs zitten de werkuren en materialen. Niet alleen de afwerkingsmaterialen, voor alle duidelijkheid. Maar ook de onderdelen om uw haard aan te sluiten op de schoorsteen, bijvoorbeeld. En om de gasleiding aan te sluiten. Deze prijzen zijn gelijklopend voor nieuwbouw en renovatie. Al komen er in dat laatste geval vaak breekwerken bij kijken.

Conclusie: wat kost een gashaard?

Voor onze standaardmodellen beginnen de prijzen vanaf 3.000 euro. Exclusief btw, inclusief plaatsing. Het prijskaartje loopt op tot 6.000 euro naargelang de afmetingen, extra opties en het merk. Echt maatwerk klokt af tussen de 7.000 en 8.000 euro. Dus het antwoord op de vraag Wat kost een gashaard? is tussen de 3.000 en 8.000 euro.

Kom eens langs

Maar een gashaard is natuurlijk meer dan een prijskaartje. Kom eens langs in onze toonzaal en wij overlopen samen met u het totaalplaatje.