Gashaard met wandmeubel

Modified Image
Original Image

Hoe wij verder dachten

Rechts van de haard werkten we met een staalverlenging van 8mm, gepoedercoat in een matte structuurlak. Links van de haard zorgden we dan weer voor een optische verlenging door middel van 3 inbouwkasten in zwarte melanine met stalen deuren om zo de strakheid te bewaren.

Via flexibels op de haard wordt de convectiewarmte terug de ruimte ingeblazen en gaat deze warmte niet verloren.

Bovenaan de uitspringende gyproc wordt er gewerkt met een geperforeerde lat waar de warmte door kan, zodat de mantel ook daar mooi is afgewerkt.

De ommanteling rondom bestaat uit Promatec. Dat zijn brandwerende calciumsilicaatplaten, die de warmte tegenhouden en de ommanteling vervolgens beschermen bij een langdurige blootstelling aan de hitte. In combinatie met gyproc en vlak plakwerk creëren we zo een mooi, glad en brandveilig resultaat.

Het gedeelte rond de haard wordt afgewerkt met Superisol. Dit is een zeer lichte calciumsilicaatplaat met een hogere isolatiewaarde dan een Promatec plaat. Deze plaat gebruiken we altijd wanneer de haard in contact komt met brandbare materialen zoals een afwerking in fineer, hout of MDF zoals hier het geval is.

Om de tv op te kunnen hangen, maakten we gebruik van een verstevigde vezelplaat. Die zorgt ervoor dat het gewicht van de tv gedragen kan worden.