Schoorsteentechnieken: de oplossing voor problemen aan uw schouw

schoorsteentechnieken

Bruine vlekken op uw binnenmuren? U weet nu dat condens de boosdoener is. En dat er iets mis is met de rookgasafvoer van uw verwarmingsketel. Maar u wilt natuurlijk vooral een oplossing voor dit probleem. Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij leggen u uit hoe wij met onze schoorsteentechnieken dit probleem oplossen.

Beginnen doen we altijd met een controle. Een camera-inspectie van uw schouw, om precies te zijn. We moeten namelijk eerst zeker weten dat condens de oorzaak is van het probleem.

Schouw-in-een-schouw

De oplossing? Een schouw-in-een-schouw die uw bestaande schoorsteen buitenspel zet. Want die is duidelijk niet geschikt voor de rookgasafvoer van uw verwarmingsketel. Dat is uiteraard niet uw schuld, wel van diegene die uw ketel plaatste.

Schoorsteentechnieken: de juiste keuzes

Hoe gaat dat precies in zijn werk? We plaatsen een nieuw rookkanaal in uw bestaande schouw. Een vaste buis voor rechte schouwen. Een flexibel als de vorm niet rechttoe rechtaan is. Een flexibel is een inox buis die – zoals de naam het al zegt – zich makkelijk en soepel laat plooien.

Afhankelijk van de brandstof en de verwarmingsketel kiezen wij het juiste type afvoer uit. Juist als in de correcte diameter, bijvoorbeeld. Enkel of dubbelwandig.

Van boven naar beneden

Die laten we van boven naar onder in uw schouw zakken. Dat doen we meter per meter met een katrolsysteem. Bovenaan laten we ze een beetje uitsteken en werken we af met een afdekplaat. Zo sluiten we uit dat de regen uw schoorsteen nog natter maakt. Onderaan koppelen we het beginstuk van de flexibel aan uw verwarmingsketel.

Het resultaat is een volledig nieuw rookkanaal, aangepast aan de rookgasafvoer van uw verwarmingsketel.

Kappen en breken? Soms moet het…

Let wel, dit is een ideaal scenario voor de plaatsing van onze schoorsteentechnieken. Waar de kap- en breekwerken tot een absoluut minimum beperkt blijven. Maar we willen er geen goednieuwsshow van maken: soms zal het nodig zijn dat we een stuk van uw schouw afkappen. We proberen dit altijd tot een absoluut minimum te beperken. Maar soms is het de enige manier om tot de perfecte oplossing te komen.

Schiet in actie!

Reken vandaag nog af met die bruine plekken op uw schouw. Neem nu contact op en wij lossen het met de juiste schoorsteentechnieken voor u op!